Calypso Home
  Informatie Blijf op de hoogte!
    Restaurant Calypso & Felice  
hallo
 

Alweer sinds juli 2001 kookt Felice in de keuken van Calypso. De authentieke boerenkeuken uit de Romeinse Regio! Felice bakt elke dag vers Mosesbrood met zeezout en rozemarijn, maakt zelf pasta's, pizza's en lasagna's, groenten 'alla Romana', salades, bruschette, salsa verde en pesto. De Italiaanse kok kookt met kruiden uit eigen tuin (!), knoflook, de beste olijfolie, maar vooral met hart en ziel. Restaurant Calypso en Felice is dagelijks (behalve op maandag en dinsdag) ge vanaf 17.30 uur.

 
     
 

 
       


  Felice Cicoria is geboren in Roma, in het beste wijnjaar van de vorige eeuw; 1942. Natuurlijk leert Felice het vak van Mama, maar na het Lyceum gaat hij varen - als kok - op een schip met Italiaans / Spaanse bemanning. Hij ziet Argentinië, Rusland en de Zwarte Zee en leert ondertussen koken op houtskool. Elke ochtend bakt Felice vers brood voor bij de 'café latte' in opdracht van de veeleisende bemanning. In de Flower Power tijd ontmoet hij zijn grote liefde en begint met haar een succesvol Italiaans Restaurant: Da Felice.

Thuis heeft Felice een kruidentuin. De zaden neemt hij vanzelfsprekend mee uit Italië. Rozemarijn, oregano, salie, thijm, laurier, wijnruit en lavas. Maar ook de eetbare Oostindische Kers en Goudsbloem. "Een goede kok zit met zijn handen in de aarde", aldus Felice. Hij zweert bij 'zijn' kruiden en verse groenten zoals courgette, aubergine en paprika. Verder maakt hij zijn bekende tortellini en 'crostata romana', de stuzzichini (kleine hapjes) en zijn zelfgemaakte tiramisu. "De kleine dingen maken het. Heb je de kleine dingen niet, dan gaat de rest ook niet!"
 
     
 

 
     
 

 
     


   
    Restaurant Calypso & Felice. Ge WO t/m ZO vanaf 17.30 uur. Reserveren: 010 - 2010999
CALYPSO - Mauritsweg 5 - 3012 JR Rotterdam - (t) - (f) - info
 
Calypso Rotterdam